Viser resultat 1- af

Vis flere resultater

Her kan du bo

Billund Kommune er blandt landets mindste, men oplever år efter år en øget tilflytning. Dette skyldes ikke mindst, at der er noget for enhver smag. Både børnefamilierne, enlige ældre eller sågar internationale tilflyttere kan finde deres drømmebolig i en af kommunes byer eller mindre bysamfund. Tag et kig ind i vores byer nedenfor – og find stedet, hvor du kan udleve dine drømme.

Har du lyst til at tale med nogle af dem, der allerede bor her er du velkommen til at kontakte vores tilflytterambassadører.

Centerbyer

Grindsted 

Grindsted – Smukke gamle bygninger pryder bymidten, som huser flere forretninger, specialbutikker, caféer og biograf. I byen er der et aktivt handelsmiljø med dagligvarebutikker med venlig betjening og god service. Grindsted Handel arrangerer året rundt events i midtbyen med stor tiltrækning fra hele kommunen.  

Grindsted er en tryg by, hvor du kan cykle rundt via stisystemer til både skole, uddannelser og andre aktiviteter, samt ud i naturen i det lyngklædte landskab. Byen rummer også et rigt foreningsliv med en verden af muligheder. Her bor både børnefamilier og seniorfamilier dør om dør, som alle vægter fornuftige hus- og grundpriser og ynder at nyde godt af de mange lokale aktivitetsmuligheder.

Der er i byen både to folkeskoler og en privatskole, som alle har SFO og klub samt gode faciliteter; Grindsted har et spændende og sammenhængende campusområde, som blandt andet huser STX, HHX og EUX. I Tinghusgade ligger uddannelserne side om side med et aktivitetstorv, hvor du kan spille basket, køres på løbehjul og de unge samles med deres venner. 

MAGION i Grindsted er et sport
s -og kulturområde med flere idrætshaller, café, bibliotek, fitness og svømmehal. Her er der også et væld af koncerter, arrangementer og shows i løbet af året. I MAGION er der altid god energi og fyldt med børn og unge mennesker, men også mange tilbud til seniorlivet. 

I Grindsted finder du smuk natur, hvor et stort engområde strækker sig gennem hele byen og udmunder ved Engsøen, hvor også Billund Kommunes museum Karensminde ligger for enden af søen. 

Grindsted er attraktivt placeret for pendlere – du når over 400.000 fuldtidsarbejdspladser i din bil på under 60 minutter.  

Ønsker du at bo i mere landlige omgivelser kunne lokalsamfundene Urup, Nollund og Eg være relevante. Her har du stadig kort afstand til skoler og fritidsfaciliteterne i Grindsted, men mere udsigt til grønne marker og længere til naboen. Men selvom der er længere til naboen trives naboskabet, og der foregår aktiviteter på tværs af lokalsamfundene.

Billund 

En stor andel af kommunens 83 nationaliteter har bosat sig i Billund by, som med sine knap 7000 indbyggere er en mikropol, hvor gadebilledet ofte er præget af internationale traditioner og sproget, der høres i butikkerne, også er engelsk, spansk, tysk mfl. I sommersæsonen emmer byen yderligere af turister, som kan nyde både butiks- og caféliv.

I 2020 er et helt nyt Butikstorv åbnet, hvor der er rig mulighed for at mødes på tværs af kulturer og alder i byrummet. 

Som bosat i Billund er du aldrig langt væk fra det pulserende verdensliv, da du finder gode forbindelser både med offentlige og private transportmidler, og med fly via Billund Airport. Så du kan nå morgenmødet i London og stadig nå at være hjemme til at se ungerne lave gymnastik. Der er mulighed for et rigt fritidsliv uanset om dine interesser er inden for sport eller musik/kultur

Billund har desuden både en folkeskole og en privat international skole, som begge har rigtigt gode faciliteter for undervisning. Børn og deres trivsel er i det hele taget i fokus i Billund Kommune gennem Capital Of Children som bl.a. arbejder for at alle kommunens børn lærer gennem leg og udvikler sig til at blive kreative verdensborgere. 

 

Oplandsbyer

 

Filskov

Filskov er landsbyen med det gode sammenhold, det rige foreningsliv, de aktive borgere og det gode humør. Vi har for længst lært, at lokalsamfundet fungerer bedst, når vi selv tager aktivt ansvar. Vi er en selvejende landsby med egen friskole- og børnehave, sportshal med kulturhus, friplejehjem, FDF Multihus, købmand, læge og en række private erhverv. 

Biogasanlægget leverer billig fjernvarme og i Filskov satser vi på tryghed, helhed og sammenhæng for alle generationer. Naturen er dejlig og let tilgængelig – vi har bl.a. Hjertestien og Kløverstierne, der tager dig rundt i byen og omegnen. Se mere om vores skønne by eller kontakt vores tilflytterambassadør for at høre mere.

 

Hejnsvig

HEJNSVIG PÅ TOPPEN.  Velkommen til Hejnsvig

Hejnsvig er en lille by med ca. 1100 indbyggere, 9 km fra Billund og Grindsted.

Vi har dagpleje, ny børnehave og SFO, samt en velfungerende skole med elever fra 0-9 klasse og i 2022-2023 bliver der bygget en helt ny skole i Hejnsvig, så byens børn er sikret optimale rammer for undervisning i mange år frem. Derudover har vi en rigtig god Dagli’ Brugsen.

Vi har et rigt fritids-og foreningsliv med tilbud til både store og små indenfor alt, lige fra idræt til foredragsvirksomhed og fælleshygge arrangementer. Vi er en by i udvikling og har pt. kun få byggegrunde til salg, men er i dialog med Billund Kommune om at udlægge et nyt bynært område til byggegrunde.

Dertil har vi en fantastisk natur med Grene Sande og Gyttegård plantage og Golfbane, og en herlig udsigt fra mange af byens huse og områder. Se mere om vores by på www.Hejnsvigbynet.dk

Vorbasse

Vorbasse ligger ved landevejen mellem Grindsted/Hejnsvig i nord og Kolding/Lunderskov/Vejen i syd. Fra nordøst kommer vejen fra Billund, og mod vest går den til Hovborg. Kort sagt fører alle veje til Vorbasse.

Vorbasse har ca. 1800 indbyggere inkl. opland fra Fitting og Nebel og har udover et velfungerende Fritidscenter med svømmehal og en nyere skole også alt andet det andet såvel en børnefamilie som et ældre par kan ønske sig. Et rigt kultur- og foreningsliv, Kulturskole med musik, drama og billedkunst, Gode butikker og et driftigt erhvervsliv med fx kro, manufakturhandel, wellnessklinikker, lægehus og pengeinstitut.

Vi har gode busforbindelser fra Kolding, Grindsted, Billund m.fl. og har billige parcelhusgrunde, storparceller og erhvervsgrunde til salgVorbasse er omgivet af skove, plantager og hedeområder. Den åbne bykant med grønne kiler giver mange grunde med direkte tilknytning og udsyn til landskabet. Et større antal stier og markveje forbinder byen med naturområderne. En regional cykelrute forbinder Vorbasse med Hærvejen og Holme Å-stien.

Vorbasse Krigshavn og det årlige Vorbasse Marked har gjort Vorbasse kendt i hele Danmark og hele byen samles om at gøre det årlige marked til en succes. Frivilligheden fylder meget i Vorbasse og sammenholdet i byen er stort. 

Udviklingsplanen for Vorbasse 2019-2023 finder du  – her

Læs mere på deres hjemmeside her; vorbasse.dk 

 

Sdr. Omme 

Sdr. Omme er en by med 1.700 indbyggere, placeret næsten midt i Jylland og er placeret i den nordlige del af Billund Kommune. Her er et rigt og mangfoldigt foreningsliv, der rummer muligheder for mange interesser, udfoldelser og aktiviteter. Sdr. Omme byder på attraktive bosætningsmuligheder, en af Danmarks bedste skoler, gode pasningsmuligheder for børn, flotte naturoplevelser, lokalt handelsliv og frem for alt en gejst og glæde ved det lokale, hvor alle er velkomne til at være med. 

For den aktive familie er der mange fritidstilbud til både børn og voksne. I multihallen er der mange forskellige sportsmuligheder og der er fitnesscenter og skydebane. Der er også mange muligheder for at røre sig udendørs på boldbanerne, tennisbanerne og på de dejlige hjertestier. Er man ikke til sport, kan man gå til spejder, aftenskole, højskoleaftner og andre foredrag. Der er gode fiskemuligheder i åen også selvom man sidder i kørestol. Man kan overnatte i shelter, lege på naturlegepladsen, lave mad på bål i bålhytten eller besøge det flotte nye Naturrum.

I Sdr. Omme er der noget for enhver smag, alder og interesse... og der er plads til flere. Se mere her sdr-omme.dk.

 

Stenderup-Krogager 

Landsbyen, der kan tilbyde dig og din familie, fællesskab og nærhed i form af dagpleje, børnehave, skole, ældrecenter og et rigt foreningsliv. Skolen har landsbyordning, hvilket betyder, at børnehave, SFO og skole drives sammen. Der arbejdes med aldersblandet undervisning, undervisning i hold og undervisning på årgangen. De har rullende skolestart 4 gange om året og har særlig fokus på overgangen fra børnehave til skole samt på skoleskiftet (overgangen) fra Stenderup Skole til Lynghedeskolen, der ligger i Grindsted.

Læs mere om vores forskellige foreninger og aktiviteter her.

I Stenderup-Krogager er der et stort lokalt engagement og købmanden er altid et besøg værd – du finder både en masse varer og information omkring, hvad der foregår i byen. Derudover er der gode busforbindelser flere gange dagligt.

Stenderup-Krogager har fokus på udvikling, hvilket bl.a. fremgår af Udviklingsplanen, som du kan læse her.

 

Vesterhede  

Geografisk beliggende midt i Billund Kommune er Vesterhede måske ikke kommunens omdrejningspunkt, men det er et lille samfund på landet, der får tingene til at ske. Små 400 indbyggere i og omkring byen udgør Vesterhede, fordelt i alle typer beboelse fra parcelhuskvarterer til landbrugsejendomme. 

Fællesskabet i byen betyder meget, og indbyggerne er gode til at stå sammen f.eks. når der er et projekt  – f.eks. opførelsen af Vesterhede Mikrohal, fællesspisning i Mikrohallen, Sportsfest i uge 24 osv. Den lokale skole og nærmeste indkøbsfaciliteter ligger i Hejnsvig kun 6 km fra bycentrum.

Vesterhede har et rigt foreningsliv. Der afholdes mange forskelligartede arrangementer. Foredrag, viseaftener, bankospil, øl- og vinsmagning, fællesspisning osv. Fællesskabet for borgerne i Vesterhede betyder meget. Man mødes gerne, og man deler også gerne opgaverne, der følger med at være et aktivt samfund. Hvert år arrangerer Idrætsforeningen byens sportsfest. Så er byen på den anden ende, de 5 dage festen varer.

Link til vores bynet : http://www.vesterhedeby.dk/

 

Skjoldbjerg/Almstok  

Imellem Vorbasse og Billund finder du det lille lokalsamfund Skjoldbjerg/Almstok, som er forbundet til Vorbasse med både cyklesti og busafgange. Området ligger naturskønt og i gåafstand til både skov og hede. 

Sammenholdet i Skjoldbjerg/Almstok er stort, og der findes både Garnihotel, Kirke (Hedens Perle), sognehus og Medborgerhus med stor legeplads/boldbane. I Medborgerhuset bliver der arrangeret en bred vifte af kulturelle aktiviteter, som er med til at skabe et naturligt samlingssted.  Det er med til at styrke naboskabet og det sociale netværk for alle aldersgrupper og et naturligt sted at opbygge nye sociale relationer.